Aubergine-taartje met lamskarbonaadjes en Pommes Parisiennes

Aubergine-taartje met lamskarbonaadjes en Pommes Parisiennes

Voor 4 personen

Ingrediënten
400g Easy Nature Pommes Parisiennes
2 aubergines
4 blaadjes diepvriesbladerdeeg
1 eetlepel ras-el-hanout
100 gram fetakaas
Bos verse munt (minimaal 10 takjes)
2 eetlepels witte suiker
200 ml natuurazijn
2 tenen knoflook
10-12 lamskarbonaadjes
Peper en zout


Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de aubergines in met een vork, leg ze in de oven en laat ze in ongeveer dertig minuten zacht en gaar worden. Laat ze even afkoelen, snij ze dan open en schraap het zachte vruchtvlees uit de aubergine. Laat het bladerdeeg ontdooien. Meng de aubergine met de ras-el-hanout. Bekleed taartvormpjes met het bladerdeeg, schep de auberginevulling erin. Verkruimel de geitenkaas erover. Schuif de taartjes in de oven en bak ze in ongeveer vijftien minuten gaar en goudbruin. Geen kleine taartvormpjes? Ook een muffinvorm is hier geschikt voor. Was de blaadjes munt, doe ze in een staafmixer-beker en blender ze met de azijn fijn. Doe in een steelpan, voeg de suiker toe en verwarm tot de suiker is opgelost. Zet koel weg om de smaken in te laten trekken. Snij de knoflook zo fijn mogelijk. Smeer de lamskarbonaadjes in met zout, peper en de knoflook. Bak de Pommes Parisiennes volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de lamskarbonaadjes aan elke kant vier tot zes minuten, tot ze van binnen nog rozerood zijn maar van buiten een knapperig randje hebben gekregen. Wip de auberginetaartjes uit de vormpjes en leg ze op de borden. Leg de gebakken Pommes Parisiennes erbij, verdeel de lamskarbonaadjes over de borden en schep de muntsaus er overheen.