Köfte gehaktballetjes met yoghurtsaus en Potato Slices

Köfte gehaktballetjes met yoghurtsaus en Potato Slices

Voor 4 personen

Ingrediënten
400g Easy Nature Potato Slices
750g Köfte (gekruid lamsgehakt)
2 tenen knoflook
250 ml yoghurt
1/2 bos platte peterselie
1 theelepel citroenpeper
70g boter


Draai van het gehakt acht tot tien kleine balletjes. Zet koel weg om steviger te worden. Maak de yoghurtsaus : hak de knoflook grof, doe in een blenderbeker met de yoghurt, de blaadjes peterselie en de citroenpeper. Mix er met de staafmixer een saus van. Smelt de helft van de roomboter in een koekenpan met een dikke bodem. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin en draai het vuur laag, zodat de gehaktballetjes gaar kunnen worden. Verhit de rest van de boter in een pan en bak daarin de Potato Slices tot ze goudbruin zijn. Schep de aardappeltjes in een kom, met gehaktballetjes. Schenk de yoghurtsaus erover. Serveer met een salade.