Konijn met pruimen, Grimbergen Optimo Bruno & Pommes Parisiennes

Konijn met pruimen, Grimbergen Optimo Bruno & Pommes Parisiennes

Ingrediënten

McCain Easy Nature Pommes Parisiennes

Konijn (+/- 850 gram)
3 eetlepels bloem
1 ui
100 gram ontbijtspek
125 gram ontpitte, gedroogde pruimen
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
2 theelepels gekneusde jeneverbessen
2.5 dl gevogelte- of wildbouillon
1 flesje Grimbergen Optimo Bruno (flesje van 33 cl)
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijn geknipte peterselie
peper en zout


De ontpitte, gedroogde pruimen 2 tot 3 uur in een mengkom wellen in het bier. Ui schillen en in blokjes snijden. Ontbijtspek in reepjes snijden.
Het konijn in stukken verdelen en bestuiven met bloem. In een braadpan een mengsel van olie en boter verwarmen en de stukken konijn aan alle kanten aanbraden.
Reepjes ontbijtspek en blokjes ui erbij doen en even meebraden. Alles goed omscheppen, hittebron verlagen en bouillon, takjes stijm, laurierblaadje en gekneusde jeneverbessen toevoegen. Dit geheel in ruim anderhalf uur gaar stoven. Eventueel nog wat bouillon of water toevoegen. Stoofvocht wat inkoken. De gewelde pruimen in stukjes snijden en samen met de rest van het bier toevoegen en nog 15 minuten stoven. Warm in de tussentijd de Pommes Parisiennes op (combi steamer: 6 min. regenereren op 145C). Takjes tijm en het laurierblaadje uit de saus verwijderen. Konijn en saus over voorverwarmde borden verdelen, fijn geknipte peterselie erover strooien en serveren met de Pommes Parisiennes.