Mediterraanse kippenboutjes met Country Wedges Rosemary

Mediterraanse kippenboutjes met Country Wedges Rosemary

Bereidingstijd ca. 55 minuten
Voor 10 personen


Ingrediënten
1kg Easy Seasoned Country Wedges Rosemary
2 grote uien
6 teentjes knoflook
10 kippenboutjes
6 rode of gele paprika's
4 courgettes
30 kerstomaatjes
50 zwarte olijven, zonder pit
olijfolie
(4 takjes rozemarijn)
4 takjes tijm
2 TL oregano
citroen
zout en peper


Schil de uien en de knoflook. Hak de knoflook fijn en snij de uien in grote stukken. Was de overige groenten. Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en snij in blokjes van 2 cm. Snij de courgettes in schijfjes van 1cm dik. Halveer de kerstomaatjes. Was de kruiden, schud droog, pluk van de steeltjes en hak fijn. Breng de kippenboutjes op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak de kippenboutjes gedurende 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en laat 10 minuten sudderen met een deksel erop. Voeg de overige groenten, kruiden en olijven toe. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten sudderen zonder deksel. Bak de Country Wedges Rosemary gedurende 5-10 minuten in een pan.

Geschatte voedingswaarden per persoon :
kcal : 606
kJ : 2539
Eiwit : 42g
Vet : 32g
Koolhydraten : 34g