Rundvleesstoofpot met Grimbergen Dubbel en Spicy XL-Frites

Rundvleesstoofpot met Grimbergen Dubbel en Spicy XL-Frites

Ingrediënten

McCain Spicy XL-Frites

600g mager rundvlees
100g mager gerookt spek
1 ui
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
150g doperwten
200g wortel
4 eetlepels olijfolie
1 dl runderbouillon
3dl Grimbergen Dubbel
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
1 takje tijm
peper en zout


Het rundvlees in blokjes snijden. Olie verhitten in een braadpan en de blokjes aan alle kanten aanbraden. Het spek in reepjes snijden en even meebakken met het vlees. Hittebron verlagen en tomatenpuree, paprikapoeder, fijngesneden ui, takje tijm, bouillon en de helft van het bier erbij doen. In ruim  anderhalf uur zacht stoven. 20 minuten voor het einde van de stooftijd de in blokjes gesneden (winter)wortel, doperwten, en de rest van het bier erbij doen. Bereid de Spicy-XL Frites (frituur: 3 min./175C of oven: 20 min./225C). Stoofpot op smaak brengen met peper en zout. Takje tijm verwijderen en zo warm mogelijk serveren op voorverwarmde borden samen met de Spicy-XL Frites. Garneren met fijngehakte peterselie.